makedonsko-zname-razveano

НЕРАБОТЕН ДЕН – 8 декември 2020 “Св. Климент Охридски” 

Согласно Законот за празниците на РМ  („Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 декември 2020 година (вторник), ‘’Св. Климент Охридски”, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.