Nafta

Највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт

Согласно Одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт објавена во “Службен весник на РСМ” бр.235/21, највисоките малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт за следната недела почнувајќи од 19 октомври 2021 година, изнесуваат:

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 = 76,50 (денари/литар)

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98= 78,50 (денари/литар)

– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)= 68,50 (денари/литар)

– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) = 68,00 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС =43,010 (денари/килограм).

Цените на нафтените деривати и горивата за транспорт може да ги следите во Делот за преплатници- Нафтени деривати.