birds-nest-2121590_960_720

НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ-30 април, Велики Петок и 3 мај, Велигден, вториот ден на Велигден

Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), 30 април (петок), Велики Петок, петок пред Велигден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, Додека 03 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија.